Press

Hürriyet / 25 September 2013

7.07.2017

Hürriyet newspaper has published an article about Faz on September 25th of 2013. This article is about successful position in market of Faz and new investments on machinery,quality of products.

25 Eylül 2013 tarihli Hürriyet gazetesinde Faz hakkında bir makale yayınlandı. Bu makale Faz Elektrik’ in pazardaki konumu, otomasyon ve ürün kalitesi üzerine yaptığı yatırımlara odaklanmıştır.

“MOTORUN ÖMRÜ UZADI

Elektrik motoru imalatında Türkiye’nin lider firmaları arasında yer alan Faz Elektrik, İZKA’ dan aldığı destekle önemli yatırımlara imza attı.

İzmir’ de 1958 yılında kurulan Faz Elektrik, ileri teknoloji yatırımlarıyla motor ömrünü uzattı. 2011 sonunda İzmir Kalkınma Ajansı’na (İZKA) sundukları projenin çok kısa sürede kabul edildiğini söyleyen Faz Elektrik Genel Müdürü Kaan Aydın, “iki ay gibi kısa sürede projemizi onaylayan İZKA, 600.000 TL’ lik yatırımımızın 260.000TL’lik bölümünü karşıladı. Bünyemize kattığımız teknolojik makinelerle yüksek verimli ve uzun ömürlü motorlar üretmeye başladık. Şu an uzum ömürlü ve sessiz çalışan fanlarımız batı ülkelerinden çok talep görüyor. Üretimimizin %70’ lik bölümünü, başta ABD olmak üzere Almanya, Fransa ve İspanya gibi otomotiv sektörünün kalbi niteliğindeki ülkelere ihraç ediyoruz” dedi.

BİR YILDA SONUÇ

Projenin bir yılda sonuca ulaştığını ifade eden Aydın, “Projenin katkısı ile, ABD ve Avrupa pazarının her geçen gün artan kalite beklentilerini karşılayabiliyoruz. Bu sayede “Faz Elektrik” etiketli ürünlerimiz dünyanın pek çok ülkesinde yer alıyor. Sahip olduğumuz ISO 9001, ISO 16949, ISO14001, ISO 13485 kalite belgeleri, mücadele etiğimiz zorlu pazarda öne çıkıyor. Hali hazırda 300 kişi istihdam eden firmamız, proje sonucunda kapasitesini ve prestijini önemli oranda artırmıştır. Hizmet verdiğimiz sektörde hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın önde gelen firmaları arasında bulunmaktayız. Sektördeki bu konumumuz sebebiyle Ar-Ge ve yatırım projelerine ara vermek gibi bir lüksümüz yok. Bu sebeple İZKA’ nın destek projelerini yakından takibe diyoruz” diye konuştu.

EĞİTİM ÖNEMLİ

“Faz Elektrik olarak insana yapılan yatırımın kaliteli ve verimli ürün olarak geri döneceğine inanıyoruz” diyen İş Geliştirme Sorumlusu Efe Hepcanlı, “Firmamız 1981’den beri kalifiye teknik personel yetiştirmektedir. Mesleki Eğitim Birimimiz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı olup öğrencilerimizin masrafları firmamızca karşılanmaktadır. Her yıl 30 öğrencinin alındığı eğitim programımız 3 yıl sürmektedir” dedi.”

(Hürriyet Gazetesi’nin 25 Eylül 2013 tarihli haberidir.)

129/21 Sok. No: 4 Evka 3 Mahallesi 35050 Bornova Izmir / TURKEY
+90 232 478 18 98 (PBX) Fax: +90 232 478 17 75 - 478 18 13